Veckan i Italien gick fort och i matens tecken.
Coolt var att i en sådan liten by som Canale finns en 1-stjärning restaurant: Davide Palluda. Vi provade och blev besvikna. Första problemet var att endast en i personalen talade någonslags engelska. Min italienska är ännu inte så bra att jag kan utläsa relativt avancerade menyer.
Maten var ok men jag hade väntat mig så mycket bättre. Lokala råvaror som vara av utmärkt kvalitet men jag saknade smakerna och inspirationen. Davide Palluda själv strosade omkring i restaurangen så man kan inte heller skylla på sommarvikarier i köket.
Synd, särskilt som notan slutade en bra bit över 2000 sek/person.
Däremot så finns det gastronomiska himmelriket i Alba: Piazza Duomo 2-stjärnor, och vilka stjärnor!
Det absolut bästa jag någonsin har ätit, någonsin alla katergorier.
Snygg lokal, fantastiska råvaror, trevlig och kunnig personal, spännande och annorlunda uppläggningar och presentationer. Deras sommelier valde ut 5 olika viner åt oss var - vi valde 10 rätters avsmakning.
Alla vinerna skulle jag lätt kunna ha druckit en flaska av. (Får tårar i ögonen bara av tanken)
Hit borde många kockar åka på studiebesök.
Förutom detta så hittade jag Salvatore i Torina och Gucci & Prada i Modena.
Vi tog även hem 120 flaskor Piemonteviner så nu blir det fest :)
Sköt om er
No comments:
Post a Comment