About Me

En Barnfri Kvinna gillar: Min make, shopping, skor, champagne, design, mode, film och tv, läsa böcker, träffa vänner, laga mat, resor, Italien, New York, bilar, fotografering, Paris, Rom, restauranger, cosmopolitans, barhäng

Tuesday, May 31, 2011

Natt på Berns & Middag på Volt

Natten till lördagen tillbringade vi i Hugo Bernssvit på hotel Berns - en av fördelarna med mitt jobb :)

Lagom rund aunder fötterna efter ett rosemingel checkade vi in. Rummet var elegant, sängen skön men tyvärr en hel del störande ljud utifrån.
Frukosten var ok - varken mer eller mindre. Servicen tyvärr dålig: 4 väldigt unga tjejer som inte riktigt hade koll på logistiken.

Provade den otroligt omskrivna restaurang Volt i lördags.
Läget är lite "off the beaten track" men väl värt en omväg.
Boka bord måste man och var ute i god tid. Jag bokade för flera veckor sedan, egentligen till i fredags men fick förhinder och lyckades byta till lördagen. Dock blev det en ovanligt (för min del) tidig middag - redan kl 18 var vi på plats och fick in förrätten vid 19.

Jag valde rätten pilgrimmsmussla som visade sig bestå av en tartar på pilgrimmsmussla och ostron, olika musslor samt rom. Mycket gott, fräscha lite salta havssmaker.
Snyggt upplagt och proffisgt presenterat.
Maken åt morot: syrad morot med granskott serverades på svart granit (definitivt en idé att sno).

Min huvudrätt var bland det bästa jag någonsin ätit. Den kom nästa upp i klass med pastan - färsk tagliatelle, färsk karl johansvamp, riven parmesan, lite grädde och svartpeppar - jag åt i Lucca för snart 20 år sedan men minnet av den ger mig fortfarande tårar av glädje i ögonen.

Huvudrätten var vårkyckling fylld med svamp. Den var så god, så perfekt och så enkel!
Ska försöka mig på den hemma vid tillfälle. Gäller bara att hitta finfin kyckling. Volts kyckling är importerad från Frankrike. jag ska gå till saluhallen och se vad de har att erbjuda. kanske redna till helgen.

Maken åt kungsflundra - snygg, god och jag tror han var nöjd.

Dessert: jag getost och maken rabarber.

Det enda som drar ner betyget på kvällen är Dry martinin som maken beställde som fördrink. Det var mer en Dirty Martini än en Dry. Han rörde den knappt och det fulla glaset dukades ut helt utan kommentar. Lite trist men drinkar verkar inte vara stället starka sida direkt.

Vi avslutade kvällen med en liten drinkrunda: Brasserie Godot och Midtown Bar/Hotel Stureplan
Var hemma och i säng redan vid 1 tiden (där rasslade vuxenpoängen in...)

Sköt om er och glöm inte att njuta av livet

No comments:

Post a Comment