En av de senaste trenderna inom matkultur är att äta rå mat.
För min del känns det sådär men jag är lite av en sissy. Jag har svårt för ostron pga konsistensen. Jag kan äta två eller tre stycken men sedan är det stopp. Min käre make kan lätt surpla i sig ett dussin. Andra skaldjur typ hummer, räkor, kräftor, havskräftor gillar jag.
Vi åt på Pontus by the Sea i höstas under deras skaldjursveckor: en fullständigt skamlös orgie i skaldjur och champagne. Egentlligen skulle vi "bara" gå dit för en drink efter jobbet men vi blev kvar, blev hungriga, tog ett bord och insåg att det var skaldjur som gällde den kvällen. Man fick helt enkelt äta hur mycket man ville och fördömligt nog så serverades skaldjurplatåerna vid bordet. Man slapp bufféträngsel - skönt!
Och så klart till skaldjur vad dricker man om inte champagne :)
Nå, tillbaka till den råa maten: tror inte att det är för mig. Ätt liksom kännda hur ett djur rör sig i munnen och ev försöker kämpa emot att bli nedsvalt.... får kväljningar bara vid tanken. Visst äter jag sushi och visst tar jag min biff rare men både fisken och kon är ju döda!
Nej, för att citera Nicholas Wennö i PåStan: "....vad är et för fel på färska sparris med rieslingsås, halstrad gös med smörslungade primörer och en lite crème brûlée som avslutning?"
Sköt om er
No comments:
Post a Comment